RECEPTY: Tvarohové nadýchané bábovičky s nádechem citronu

Určitě vyzkoušejte tyto skvělé tvarohové bábovičky (nebo koláč), to je na Vás, do čeho těsto dáte a v čem to upečete. Chuťově jsou vynikající, vláčné a s jemným nádechem citronu a vanilky. Bábovičky i koláč jsou ze stejného těsta, jen v jedné polovině je navíc kakao, aby to mělo šmrnc. Veškeré ingredience, které budeme potřebovat a kompletní návod na tyto vynikající bábovičky najdete uvnitř tohoto článku. Připravte se, jdeme na to :)

001

004

006

Co budeme potřebovat?

Níže uvedené suroviny = 12 báboviček + koláč do formy:

  • 800g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 odměrky vanilkového proteinu - MyProtein Impact Whey Protein - zde(náš výběr)
  • 1 balení pudingu (Dr. Öetker) vanilkového
  • 200g špaldové hladké mouky
  • 2 balení prášku do pečiva
  • citronová kůra + šťáva z 1 citronu
  • 10g vanilkového cukru + 30g třtinového cukru
  • Flavdrops vanilka (nebo dle chuti jiné sladidlo) - MyProtein Flavdrops -zde  (náš výběr)

56848185_271983660377568_7702643392877953024_n

Postup:

Krok č. 1: Postup je velice jednoduchý, hned v prvním kroku smícháme všechny suroviny dohromady a pořádně promícháme (popř. promixujeme). 

56739361_2091599530909711_2643069728033079296_n

Mícháme (popř. mixujeme) tak, aby vznikla hladká lepivá hmota bez hrudek.

56582223_388920705032915_4769786165479866368_n

Krok č. 2: Pokud chcete mít bábovičky a koláč dvoubarevný jako já, oddělte část hmoty vedle do mísy, přisypte kakao na pečení (dle chuti) + přilijte trochu mléka, aby konzistence těsta byla stále tekutější.

Nyní můžeme plnit formu na bábovičky (já použila silikonovou formu). Trochu jsem ji předtím vymazala pro jistotu. Těsto do formy neplníme úplně do plna, protože v průběhu pečení bábovičky docela nakynou.

56697111_852061205161193_7537891999341346816_n

56981668_351392492175618_6349780045266944000_n

Krok č. 3: Formičky dáme do trouby, pečeme na 160 stupňů po dobu 35 minut.  Mezitím co se bábovičky budou péct, můžeme si připravit koláč.

Krok č. 4: Pokud chcete, aby vám z jednoho těsta vznikly rovnou dva dezerty, tak zbytek těsta můžete využít třeba na koláč jako já.  Koláčovou formu jsem vymazala a vysypala špaldovou moukou. Dala jsem do ni pomocí lžíce světlé i tmavé těsto (různě nastřídačku - viz foto).

 

Krok č. 4

 

Krok č. 5: Pomocí vidličky těsto rozmícháme tak, aby se smíchala tmavá i světlá vrstva dohromady. Pečeme stejně dlouho jako bábovičky.

56611669_817155625332723_3156136724392837120_n

Krok č. 6: Po upečení vyndáme z trouby a radujeme se, že máme napečeno a můžeme jít ochutnávat. Dobrou chuť :))

004_1

003

002