Už jste slyšeli o Matcha Tea? Něco mi říká, že zřejmě ano. Tento čaj se stál přímo přes noc hitem, který chtěl snad každý mít. Ze začátku nebyl moc k dispozici, ale dnes ho vidíme na každém rohu. Pamatuju si, že jsem kdysi v Praze v Palladiu viděla stánek s tímto čajem. Bylo to jediné místo, kde jsem na něj narážela. A dnes ho můžete zakoupit i na našem eshopu.
Něco si o Matcha Tea povíme. Jedná se o druh zeleného čaje, který je mezi námi už více jak několik set let. A proč jsme o něm ještě neslyšeli? Protože jeho kolébkou je Japonsko. Používali ho buddhističtí mniši a samurajové. K nám do Evropy se dostal až před několika lety.
Matcha Tea je jemný zelený prášek s výjimečnou chutí, který vzniká rozemletím čajových lístků. Neobsahuje žádná barviva či jiné přísady. Pouze rozemleté celé čajové lístky, co dělá z tohoto čaje silnější čaj než je klasický zelený čaj. Na Matcha Tea je unikátní, že obsahuje katechiny a různé aminokyseliny. Posiluje imunitu a je výborným pomocníkem při spalování tuku. Věděli jste, že pravidelným pitím tohoto zeleného čaje můžete zrychlit dokonce i svůj metabolismus?
Ale dost odborných řečí, asi vás zajímá můj názor, že? A ten je – já miluju zelený čaje a tento mne mile překvapil. Trochu jsem se bála, když jsem viděla tu zelenou barvičku, ale ta chuť byla tak skvělá. Chápu, že někdo, kdo zelený čaj nemůže ani cítit, řekne, že nic horšího nikdy nepil, ale jak říkám, já piju zelený čaj každé ráno a občas na něj dostanu chuť i během dne. Dá se pít na teplo i na studeno, ale já zatím zkusila jen studenou variantu (je i jednodušší). Napustím si do shakeru studenou vodu, přisypu prášek, který je v takových malých roztomilých zelených pytlíčkách a pořádně s tím zatřesu. Bomba! Doporučená dávka je plus mínus dva pytlíčky na den. Já mám balení doma už třetím měsícem a stále tam určitě půlku mám. Piju, pouze když opravdu dostanu chuť nebo si potřebuju napravit žaludek. A zatím mi vždy pomohl.
Teď jsem si vzpomněla ještě na jednu skvělou věc, na kterou se Matcha Tea hodí. Můžete s ním i péct. Zkoušela jsem prášek přidat do ovesné kaše a do mugcaku. Barva byla taková hezky zelená, že se to zdálo až zkažené, ale ta chuť? Ta rozhodně zkažená nebyla. Byla skvělá! Na internetu najdete mnoho receptů, od palačinek, přes různé koláče, až snad k bábovkám. Jen hledejte.
A co bych řekla na konec mého povídání? Zkuste a uvidíte, jestli to za to stojí. Na našem eshopu si můžete zakoupit vzorek na vyzkoušení (odkaz na vzoreček), tak šup. Třeba vám tak zachutná, jako mne :)
Autorka článku: Aneta Majerčíková